Blog 07 oktober 2024

BAX eerste Gelderse partner voor Lawyers for Lawyers: een stap naar wereldwijde rechtvaardigheid

In een wereld waarin advocaten steeds vaker worden bedreigd om hun inzet voor rechtvaardigheid, kiezen wij er bewust voor om als partner aan te sluiten bij Lawyers for Lawyers. Deze stichting beschermt advocaten die wereldwijd worden geïntimideerd, vervolgd of aangevallen vanwege hun werk. Voor ons is dit een kans om concreet bij te dragen aan de bescherming van onze collega’s wereldwijd.

Waarom dit belangrijk is voor ons

Elk jaar ondersteunt Lawyers for Lawyers bijna 200 advocaten in meer dan 40 landen. Advocaten die hun essentiële rol in de rechtsstaat niet kunnen vervullen door externe druk, bedreigingen, of doordat ze worden opgepakt vanwege de inhoud van hun werk. Wij vinden het cruciaal dat onze beroepsgroep haar werk vrij en onafhankelijk kan doen, zonder angst voor represailles. Alleen dan kan gerechtigheid voor iedereen worden gewaarborgd.

Onze bijdrage: meer dan financiële steun

We dragen niet alleen financieel bij, maar gaan ook actief in gesprek met Lawyers for Lawyers om te onderzoeken hoe we nog meer kunnen betekenen. Of het nu gaat om juridisch onderzoek, kennisdeling of andere vormen van ondersteuning. Wij zetten onze expertise actief in om advocaten wereldwijd te helpen in hun strijd voor rechtvaardigheid.

De kracht van gezamenlijke steun

Lawyers for Lawyers is volledig afhankelijk van donaties van advocaten, kantoren en juridische organisaties. Met onze betrokkenheid hopen wij niet alleen bij te dragen aan de bescherming van bedreigde advocaten, maar ook anderen te inspireren om dit belangrijke initiatief te steunen.

Wij blijven ons fanatiek inzetten voor rechtvaardigheid, in binnen- en buitenland.

Maarten Korthuis (zwart wit)
Neem contact op met onze experts